Marokko 2014

Marokko – de aanloop tot vertrek

BerlijnElk jaar, nu voor 13e of 14e keer, gaan Lars en ik een week samen op pad. Tijdens onze reizen door Europa hebben we vele landen aangedaan. Op de motor of met een camperbusje. Deze keer gaan we Marokko doen, hopelijk nu geen revolutie of opstand zoals vorig jaar in Egypte.

Op 28 juni vliegen we naar Marrakesh en nemen de trein naar Fes. De bedoeling is om na 3 dagen Fes de bus terug naar Marrakesh te nemen. Op deze wijze moeten we toch een beeld krijgen van Marokko. Voor nu probeer ik te onderzoeken hoe ik de kaartjes voor de trein en bus kan regelen.

Lars oefent al om straks niet op te vallen!
Lars oefent al om straks niet op te vallen!

De overnachtingen zijn het makkelijkst te regelen, van belang is dat het hotel een shutlle heeft om ons van het vliegveld te halen of te brengen. Dit scheelt al een hoop gedoe als je laat in de middag, ws in het donker, arriveert. De prijs en gratis wifi doen er ook toe. (Ik moet ook mijn blog kunnen bijwerken om jullie op de hoogte te houen!)

 

2 gedachten over “Marokko 2014”

 1. Hi Peter,

  Ik ben Elghalia, vrouw van Abdel Hamid. Abdel vertelde me dat je binnenkort naar Marokko gaat. Ik zie hier dat je 28 juni gaat. 28 juni is het begin (misschien zelfs de 1e dag) van de Ramadan. Voor de Moslims een prachtige maand, voor niet-Moslims als toerist in een Islamtisch land niet zo.
  Wilde dit toch even melden.
  Hopelijk kan je er wat mee.

  Groet,

  Elghalia

  1. Elghalia leuk dat je op mijn blog reageert en verteld dat Ramadan begint ophet moment dat wij arriveren.
   Ik ben benieuwd hoe wij dit zullen ervaren. Ik neem aan dat wij als ” niet-moslims” we de mogeijkheid hebben om overdag te kunnen eten. Wij zullen zorgen dat we de gewoonten van s’lands aard zullen respecteren.
   Overdag zal de Ramadan mogelijk merkbaar zijn, maar s’ avonds ook. Het is betrekkelijk vroeg donker en dan zal er een ‘bruisend’ avondleven ontstaan wat de Ramadan uniek maakt en leuk is om bij te wonen. Ik zal de Ramadan ongetwijfeld ongetwijfeld in mijn blog beschrijven, ik hoop dat je het wilt volgen en…mij van advies wil voorzien als denkt dat dit nodig is. Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar je een avontuur deelt!