Zuidelijk Afrika tour 2018

Nog vier weken en we gaan weer op pad. Vanuit Johannesburg gaan we overland naar Victoria falls in Zambia. We rijden met een huurauto door Botswana, Zambia en Zimbabwe terug naar Zuid Afrika. Het zal op een bepaalde manier een spannende tocht worden, zo voelt het wel. Bijna vier duizend kilometer door één groot natuurpark met wilde dieren.

Alle overnachtingen heb ik geregeld, het is niet zo verstandig om in afrikaanse landen aan het einde van een reisdag nog te moeten zoeken naar een overnachtingsadres. Je moet mogelijk dan in het donker zoeken en je weet niet waar je terecht komt.

De keuze om door Zimbabwe te reizen werd twijfelachtig toen in december Robert Mugabe werd afgezet als president. De kans dat groepen voor- en tegenstanders het elkaar moeilijk zouden maken lag voor de hand. Gelukkig waren alle partijen het er over eens dat Mugabe zijn tijd er op zat en is het rustig gebleven.

Van de vaccinaties hebben we Hepatitus A en B niet nodig omdat we voor ” het leven” beschermd zijn. We blijven uit de buurt van Gele koorts gebieden maar hebben er voor gekozen om ons in te enten tegen Rabiës. Er bestaat een kleine kans dat je door honden of apen een infectie kan oplopen. Ook hebben we een voorraadje Malariapillen besteld. We gaan het gebied van de Okavangodelta bezoeken en tochten over het water maken dus de kans op een muggebeet is groot.

Waar je een avontuur deelt!