Regen, regen, regen……Afrika huilt.

23 maart- Delmas

Nog ongeveer een uur rijden van Johannesburg zijn we neergestreken in Delmas. Overnachten in Jo’burg leek mij niet zo een goed idee. Het is een erg drukke stad, dus liever daar buiten blijven. Gedurende de gehele reis heb ik, net als de vorige reis door Zuid Afrika, geen moment gehad dat ik me onveilig  voelde. De onveiligheid van Afrikaanse landen wordt je aangepraat. Natuurlijk moet je je goed voorbereiden en opletten.

Op onze voorlaatste dag regende het pijpenstelen, 36 uur aan een stuk. Eerder was er, in Botswana, alleen s’nachts een hels onweer en regen. Het is nu regenseizoen en we hebben het getroffen met de regenval. Als het regent dan staan in mum van tijd de wegen blank, het worden bijna rivieren. Afrika huilt om het afscheid van ons.

Het was een bijzondere reis deze keer, met tegenslagen die uitdagingen werden en iets veel mooiers opleverde. We hebben mensen ontmoet aan wie we met warme gevoelens zullen terugdenken. Zij zouden voor ons een reden kunnen zijn om naar hen nog eens terug te gaan.

Botswana heeft ons, mede door de mensen aldaar, bijzonder verrast. Wat een prachtig land. Met Zuid Afrika hadden we een warm weerzien. Het is zo een mooi land, zo ontwapenend maar ook zo kwetsbaar.

Morgenavond is de terugvlucht, via Londen, naar Amsterdam. Met ruim 4500km kunnen we de auto schadevrij achterlaten bij Avis.  Dat is toch maar mooi gelukt.  Het is mooi geweest, heel mooi.                                                                      Baie Dankie Afrika.

Als je met mijn blog hebt “meegereist” hoop ik dat je ook genoten hebt.

Peter & Cécile

4 gedachten over “Regen, regen, regen……Afrika huilt.”

 1. Wij, Wil en ik, hebben jullie reis dagelijks gevolgd, niet iedere dag een blog ….. zo jammer, nee hoor, wij hebben genoten van jullie prachtig reisverslag, met alle bijzondere dingen die jullie gezien en beleeft hebben.
  Wij hebben last van blogwee … wanneer gaan jullie weer ?
  Laat je weteen wanneer we de foto’s kunnen komen bewonderen, want daar zijn we nu wel heeeeel nieuwsgierig naar!
  Wil &Thea

  1. Leuk dat jullie ons zo gevolgd hebben. “Niet iedere dag een blog…”. Ik wil alleen iets delen als dat ook leuk is of interessant. Het zijn vaak dingen zoals ik deze beleef. Ik wil geen toeristengids bloggen met allerlei feitjes etc. die lees je maar in Lonely Planet.
   Een beetje ironisch soms, maar vaak met een knipoog. Leuk dat je het waardeerde. De volgende trip is een korte naar Chicago in juni. Ik heb Cécile haar voor haar verjaardag een trip kado gedaan naar het bluesfestival aldaar. Al sinds ik haar ken heeft zij het over dit festival, dit moet echt bijzonder zijn. Aldus we gaan het zien. Overigens ga ik hier niet over bloggen. Groetjes en een fijne verjaardag maandag.

 2. Ik sprak zojuist dunja en hoorde dat jullie morgen al weer naar huis komen. Als het voor ons snel is gegaan moet de tijd voor jullie helemaal zijn omgevlogen. Wat was het weer interssant en leuke om over jullie belevissen te volgen. Compliment aan de schrijver, hartelijke groeten voor jullie allebei en een goede terugreis gewenst. Frans en Marijke

  1. Marijke en Frans, de tijd is inderdaad snel voorbij gegaan en we hebben veel beleefd en gezien. Samen op pad kost meer moeite dan wanneer je in een groep reist. De beleving van onze reis is zoveel groter dan alleen maar uit een touringcar naar buiten kijken. Ik vind het echt leuk dat jullie ons gevolgd hebben en gereageerd hebben. Dit stimuleert mij om te blijven schrijven. Voor morgen…..we hebben de winterkleding grijpklaar om op Schiphol om te kleden. Morgenavond waarschijnlijk weer de open haard aan. Groetjes Peter & Cécile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *