Human Rights Day en de Wegwee van de directrice..

21 maart – Carolina

Vandaag is het hier een Nationale feestdag. Het is “Human Rights Dag”, de dag van de Mensenrechten. Al was dat toch niet bij iedereen bekend, wel dat men een vrije dag had. Volgens Guy, die toch eerst gegoogeld had wat de feestdag nu precies was, is dit een initiatief van het ANC om de werknemers (vooral de zwarten (sorry voor het woord)) te paaien met betaald verlof. Zo zijn er veel van dit soort Nasionale feesdagen (inderdaad zonder S) . Lokaal werden erg geen activiteiten gehouden met het thema Human Rights.

Nu de reis zijn einde zaterdag nadert wordt de directrice wat onrustig. Zij lijdt, en dat moet je niet meteen aan anderen vertellen, aan een ernstige vorm van “wegwee. Dit is de tegengestelde vorm van heimwee. Het liefste is zij altijd onderweg, of ergens anders dan thuis. Lang niet weg of op reis zorgt voor onrust. Er is niets aan te doen behalve…….op reis gaan.

VER WEG EN TOCH ZO DICHTBIJ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *