Een totaal veranderd lanschap.

16 maart – Tzaneen (SA)

Het landschap is drastisch veranderd. Was het eerder vooral Savanne en droog, nu lijkt het meer op de Ardennen. Glooiend en veel  groen.  In het AD las ik dat het in Nederland gaat vriezen dit weekend met een gevoelstemperatuur van -13. Hier is het 33 graden met een gevoeltemperatuur van 40! Als je zo in die warmte rond rijdt is het niet voor te stellen dat het eerdaags Pasen is.

In Tzaneen blijven we twee dagen alvorens we met boog om de Blyderiver Canyon rijden naar Sabie om vandaar uit de Canyon op ons gemak aan te doen. Deze is te mooi en te veel te zien om hier met een “reisdag” door heen te rijden.

(Het staat jullie vrij en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat over onze belevenissen)

4 gedachten over “Een totaal veranderd lanschap.”

 1. Peter, zo te zien en te lezen zijn jullie een prachtige reis aan het maken. De aanwezigheid van de directrice is toch maar weer een voordeel, anders was je al veel meer geld aan boetes kwijt!
  Geniet nog met volle teugen van jullie vakantie. Anje

 2. Hallo Cecile en Peter,
  En is de natuur nog steeds mooi? Hebben jullie nog “beren” op de weg gezien? (haha). Cecile, het was zeker speciaal om in het Zuiden van Afrika je verjaardag te vieren.
  Ik vraag mij af hoe het met het tanken gaat. Zijn er voldoende bezinestations? En kost daar 1 literbenzine ook 1,50 euro zoals in Nederland? (ik denk het niet)
  Marijke heeft een aantal dagen geleden al een reactie gegeven maar zij is waarschijnlijk vergeten het op te slaan.
  Geniet maar van het mooie weer daar want hier vriest het weer; er was vandaag een gure wind en gisteren heeft het licht gesneeuwd. Veel plezier nog daar.
  groetjes Frans en Marijke van Hassel

  1. Ha die Frans, wij genieten nog meer als we horen dat het wintert in NL.
   De kille waarheid is wel dat wij over en week terug zijn en…s’avonds weer kachel aan moeten doen.
   Het aantal benzinepompen in Botswana was zeer beperkt. Elke pomp die we tegenkwamen moesten we benutten. Soms waren er over een afstand van 300km geen pompen. De prijs van één liter benzine in Botswana was 85 eurocent en nu in Zuid Afrika 1 euro. Dat zijn nog eens prijzen. We hebben nu 3600 km. gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *