zondag 27 april – AJAX LANDSKAMPIOEN !!!!!!

route2+Sudbury – Ontario Half 5 s’ochtends en klaar wakker, de biologische klok loopt nog niet gelijk. Dat staat gelijk aan 10.30 uur in Nederland. Dan toch maar wassen en aankleden. Het voordeel was dat we vroeg bij de Niagara watervallen waren en parkeerruimte genoeg hadden (is wel belangrijk met een voertuig van 10 meter!) Het was een vroege ochtend zon die de nodige kleur gaf aan ons bezoek. Het zonnetje heeft men hier hard nodig. Tijdens de rit van vandaag, 500 km, zagen we de nodige sneeuw en ontdooiende meren. De velden zijn nog kleurloos en de bomen zonder blad. De winter heeft hier lang geduurd. De camper is als een beest, met brullende accelerende motor dendert hij voort op de cruise controll. De tank was zo goed als leeg

niagaraen deinde gevuld te worden, ook hier kwam het beest weer naar boven. Onverzadigbaar kolkten de liters benzine in de bek van het beest. Bij 190 liter ($ 240,=) stopte de teller, de pompbediende met een Big Smile. Vermoedelijk kan ik hier ruim 700 km. mee verder.

De stadse omgeving hebben we nu ver achter ons gelaten en rijden door ruiger gebied, Mohawk territory. Veel Indiaanse namen en aanduidingen.

Aardige mensen die Canadezen. Overal waar je komt word je hartelijk begroet, “hello sir, how are you, is everything oké?”. Die belangstelling is wel fijn, ik begon mijn hele verhaal waar we vandaan komen, en alle tekst uit mijn blog te vertellen, tot ze mij onderbraken en vroegen  “may I help you”, en ik weer wist dat dit een nationale omgangsvorm is. Dit is toch wel prettig, moet ik ook maar eens proberen.

Een gedachte over “zondag 27 april – AJAX LANDSKAMPIOEN !!!!!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *