Go Siame Botswana, hello South Africa.


15 maart – Palapye (B)

De directrice viert haar verjaardag. Een ontbijt met vooraf bestelde cake. Het verwachte bescheiden cakeje was een heuse taart.              De receptiemedewerkster en keukenhulp en housekeeping kunnen zich (met hun familie) te goed doen aan het overgrote deel van de taart.

Go Siame Botswana, tot ziens Botswana!                                                        We hebben Botswana verlaten, zijn de grensrivier de Limpopo met Zuid Afrika overgestoken. Bijna 3000 kilometer hebben we in Botswana gereden. De wegen waren eindeloos lang , maar je aandacht kon geen moment verslappen. Wilde dieren, koeien, mensen, gaten in de weg, politieagenten…..ze hielden mij voortdurend bezig. Botswana is meer dan ik verwachte, een fantastisch land met vooral lieve mensen. Het is een stabiel land, je hoort er nooit over, dus ook niet negatief. Het is er schoon en met zorg voor elkaar. Het motto van Botswana is “United and Proud”. Dat is het wat ik heb beleefd. Het zal moeilijk zijn om toch niet een keer terug te gaan, Botswana zit in ons hart.

Dat ik vandaag weer ben aangehouden voor te snel rijden (13 km) en er mee weg kwam zonder boete wordt wel wat gewoontjes om te melden.

Nu in ZA gaan we het tweede deel van onze reis meemaken.  Eerder zijn we in het gebied van de Rondafels en canyons geweest van de Panoramaroute. Dit willen we nogmaals aandoen.

3 gedachten over “Go Siame Botswana, hello South Africa.”

  1. Hallo Cecile en Peter, wat maken jullie veel mee. Grote gatenkazen in de wegen en enkele snelheidscontroles. Ook in Afrika moet je aan de snelheid houden Peter ! (haha). We vinden het heel dapper van jullie om zo’n reis te ondernemen. Overigens , Cecile, van Harte gefeliciteerd met je verjaardag. We wensen jullie een fijne reis!
    Groetjes, Marijke en Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *