Een mooi game drive en….AWA!

12 maart – Kasane (B)

Zoals ik al eerder aangaf is Mervil, de verhuurder van ons guesthouse, Game Warden een toezichthouder in het Chobe National Park. Chobe NP is net zo groot als Nederland. Hij en Daphne namen ons mee voor een Game Drive, dit zou bij ons een safari heten. Zes uren lang hebben we in zijn Jeep rondgereden.  We zagen ontzettend veel dieren. Grote kuddes buffels trokken van de Chobe river het land in om te eten.

Zij werden opgewacht door de leeuwen die in een hinderlaag lagen te wachten. Met de kennis van Mervil vonden we de leeuwen die nog hun tijd namen en lagen te slapen in afwachting van de buffels. Op afstand gevolgd door de gieren die ook al wisten wat er zou gaan gebeuren.

De leeuwen waren voor ons op twee meter van de auto. De directrice aanschouwde deze poezen en probeerde hun aandacht te vangen. Zo onverschrokken is zij.

Daphne had voor ons een heerlijke lunch voorbereid. Het was heel bijzonder om in de Bush te picknicken met de loerende apen in de buurt. Zij zijn heel opdringerig en vliegensvlug. Met stokken moesten we hen op afstand houden. Tevergeefs (AWA). Ze gingen toch met een enkele maiskolf er vandoor.

Aan het einde van de dag brak een enorme regenbui los met hevig onweer. De wegen werden rivieren en alles spoelde alles weg. Het onweer veroorzaakte door een inslag dat het internet niet meer werkte in onze lodge. Afrikanen hebben bij pech een uitdrukking en zeggen AWA , “Afrika Wins Always”, er is niets aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *