Ons reisdoel is bereikt, ……FANTASTISCH.

11 maart – Kasane (B)

Na tien dagen reizen hebben we Victoria Falls bereikt. Eerst waren we boos en teleurgesteld dat we geen permit kregen om met de auto Zimbabwe in te mogen. De douane omkopen voor een permit zoals eerder het geval was zou ws. geen probleem zijn. Maar wat als we schade zouden hebben aan de auto dan zouden we niet verzekerd zijn nog los van boete die de rentalcompany ons oplegt, die zou ook niet mals zijn. De auto is ongetwijfeld met GPS uitgerust zodat zij waar hun auto’s rijden.

Na de nodige stempels en dollars mochten we Zimbabwe in.  In een klein uur rijden hadden Victoria Falls bereikt. Eerst een blik vanaf het “Look-Out Cafe” een fantastisch uitzichtpunt over de canyon.

Dit was zeer indrukwekkend zoals alles wat we hierna zouden zien. We zijn gestart op het punt waar de Zambezi river op de waterval komt aanstromen. De machtige rivier stort zich met groot geweld, soms over een lengte van één kilometer, in de diepte. De enorme opstijgende damp zorgt dat je in mum van tijd drijfnat bent.

Prachtige gezichten met regenbogen zorgen voor een beloning. Het was soms een emotionele beleving om daar te staan en dat mee te maken. Alle voorbereidingen en onverwachte zaken verdwenen bij dit schouwspel. Je moet hier geweest zijn om te weten hoe het  voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *