Onze held!!

4 maart 2018

Gisteravond hadden we moeite om het guesthouse te vinden. Door de vertraging bij de grens reden we in het donker Gaberone binnen.

Gaberone is de hoofdstad van Botswana. De routeplanner kon het adres niet vinden. Meerdere keren vragen hielp ons in de goede richting. Uiteindelijk weer een groep jongens langs de weg gevraagd. Het is voor hen vreemd dat een blanke op hen afstapt en om hulp vraagt. Ook voor ons niet zonder risico, denk ik.

De jongens waren overtuigd het adres te weten, ik bood aan één van hen in te stappen en ons naar het adres te rijden. Na onderlinge afweging of ze dit wel zouden doen, bij die anderhalve blanken in de auto, stapte een van in. Hij gidste ons naar het adres. Toen ik de jongen weer terug naar zijn vrienden bracht werd hij als held onthaald, dat was hij ook…voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *