Regen, regen, regen……Afrika huilt.

23 maart- Delmas

Nog ongeveer een uur rijden van Johannesburg zijn we neergestreken in Delmas. Overnachten in Jo’burg leek mij niet zo een goed idee. Het is een erg drukke stad, dus liever daar buiten blijven. Gedurende de gehele reis heb ik, net als de vorige reis door Zuid Afrika, geen moment gehad dat ik me onveilig  voelde. De onveiligheid van Afrikaanse landen wordt je aangepraat. Natuurlijk moet je je goed voorbereiden en opletten.

Op onze voorlaatste dag regende het pijpenstelen, 36 uur aan een stuk. Eerder was er, in Botswana, alleen s’nachts een hels onweer en regen. Het is nu regenseizoen en we hebben het getroffen met de regenval. Als het regent dan staan in mum van tijd de wegen blank, het worden bijna rivieren. Afrika huilt om het afscheid van ons.

Het was een bijzondere reis deze keer, met tegenslagen die uitdagingen werden en iets veel mooiers opleverde. We hebben mensen ontmoet aan wie we met warme gevoelens zullen terugdenken. Zij zouden voor ons een reden kunnen zijn om naar hen nog eens terug te gaan.

Botswana heeft ons, mede door de mensen aldaar, bijzonder verrast. Wat een prachtig land. Met Zuid Afrika hadden we een warm weerzien. Het is zo een mooi land, zo ontwapenend maar ook zo kwetsbaar.

Morgenavond is de terugvlucht, via Londen, naar Amsterdam. Met ruim 4500km kunnen we de auto schadevrij achterlaten bij Avis.  Dat is toch maar mooi gelukt.  Het is mooi geweest, heel mooi.                                                                      Baie Dankie Afrika.

Als je met mijn blog hebt “meegereist” hoop ik dat je ook genoten hebt.

Peter & Cécile