Hoe nu verder?

8 maart – Maun (B)

In Maun verblijven we in de B&B van Rochelle de Bruyn. Een prachtig huis gelegen aan een van de oevers van de Okavanga delta.  Een enorm natuurgebied in het noorden van Botswana. We houden twee rustdagen na een tot nu toe enerverende reis.

Ik heb deze dagen ook nodig om ons reisschema te veranderen. Het gedoe met de permit aan de grens van Botswana en Zuid Afrika was toen opgelost maar kreeg een staartje, zeg maar flinke staart!

Het blijkt niet toegestaan om met deze huurauto naar Zambia en Zimbabwe te gaan. De verhuurder geeft ons geen permit, onze reis en de landen die we zouden aandoen had ik hen gemeld. Pas in Botswana kreeg ik dit bericht. Dit zou betekenen dat we niet naar Victoria Falls zouden kunnen gaan. Ook de kortere reis door Zimbabwe naar Zuid Afrika is dan niet mogelijk. Hier aangekomen heeft Rochelle ons de nodige adviezen gegeven en rijden morgen we naar Kasane, het noordelijkste punt van Botswana bij de grens van Zambia, Namibië en Zimbabwe. Daar laten we de auto achter en nemen een transferbus naar Victoria Falls.

Met als gevolg dat we na Kasane dan door Botswana terugrijden langs de grens van Zimbabwe naar Zuid Afrika. De tocht wordt dan wel langer. Vier locaties waar we niet naar toe kunnen heb ik geannuleerd en nieuwe moeten nu gevonden worden